ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΟΥΒΙ

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΟΥΒΙΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΟΥΒΙ

 

 

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΟΥΒΙ

 

Εκδοτικός Οίκος: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Συγγραφέας: Camilla Lackberg

 

 

Όλες οι γυναίκες, όσο πλούσιες και επιτυχημένες κι αν ήταν, είχαν εξαπατηθεί στη ζωή τους από κάποιον άντρα. Όλες είχαν έναν πρώην, ένα άπιστο τομάρι, έναν άθλιο ψεύτη, έναν απατεώνα που είχε ραγίσει την καρδιά τους και τις είχε ποδοπατήσει. Ένα αρσενικό αφεντικό που είχε επιτρέψει να πάρει την προαγωγή ο συνάδελφος, παρότι διέθετε λιγότερα προσόντα και ικανότητες. Τα σεξιστικά σχόλια, τα αμάζευτα χέρια των αρσενικών στα χριστουγεννιάτικα πάρτι της εταιρείας. Όλες οι γυναίκες έφεραν τραύματα πολέμου. Κατά κάποιον τρόπο. Και όλες ονειρεύονταν να συντρίψουν ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ολοκληρωτικά.
Κι ωστόσο συγκρατιόνταν. Έσφιγγαν τα δόντια. Έδειχναν ανωτερότητα. Φέρονταν με κατανόηση και συγχωρούσαν. Παρηγορούσαν τα παιδιά όταν εκείνος δεν εμφανιζόταν όπως είχε υποσχεθεί. Έδιναν τόπο στην οργή όταν εκείνος τους φερόταν υποτιμητικά. Συνέχιζαν να καλούν τους γονείς του στα γενέθλια των παιδιών, έστω κι αν εκείνοι είχαν ξεκάθαρα πάρει το μέρος του γιόκα τους στο διαζύγιο και σχολίαζαν με περισσή χαρά και με τα καλύτερα λόγια την καινούργια του γυναίκα. Γιατί έτσι έκαναν οι γυναίκες. Έστρεφαν την οργή τους προς τα μέσα. Προς τον εαυτό τους. Δεν ύψωναν το ανάστημα και δεν κραύγαζαν ζητώντας δικαιοσύνη. Γιατί τα καλά κορίτσια δεν αντιδρούν. Τα καλά κορίτσια δεν σηκώνουν τον τόνο της φωνής. Και αυτό ήταν κάτι που το μάθαιναν από μικρές. Οι γυναίκες αποδέχονται, εξομαλύνουν, αναλαμβάνουν την ευθύνη για όλες τις σχέσεις, καταπίνουν την περηφάνια τους, υποτάσσονται στα όρια του αφανισμού.
Η Φέι δεν ήταν η πρώτη γυναίκα στην παγκόσμια ιστορία που ο άντρας της την εξευτέλισε, της φέρθηκε σαν να ήταν ηλίθια, την άλλαξε για μια νεότερη.
Αλλά τώρα τέλειωσαν αυτά, σκέφτηκε. Μαζί είμαστε δυνατές και δεν θα παραμείνουμε άλλο σιωπηλές.

 

Έτος έκδοσης: 2019

ISBN: 978-618-03-1688-9


Product: 9786180316889
Price includes VAT  

Quantity : 
Print-icon SendToAFriend-icon 

Make purchases with cards, quickly and safely, through the secure environment of the co-operating banks
banks4
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Disclaimer