ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

 

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

Θεωρία και Ασκήσεις

Εκδοτικός Οίκος: ΓΡΗΓΟΡΗ

Συγγραφέας: Γιώργος Δημακόπουλος

 

Η "νεοελληνική γραμματική", παρακολουθώντας τις αλλαγές που συντελούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα, αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που συνδέονται άμεσα και έμμεσα με τα παραπάνω ενώ, όπως υποδηλώνεται και από τον τίτλο, περιέχει μια αναλυτική παρουσίαση της νεοελληνικής γραμματικής υπό το πρίσμα της νεότερης γλωσσολογίας. Ειδικότερα, προβλέπονται ουσιώδεις θεωρητικές παρατηρήσεις σε όλα τα γραμματικά επίπεδα, της φωνολογίας, μορφολογίας, του συντακτικού και του σημασιολογικού όπου έχει ενσωματωθεί ένας - επαρκής για τις ανάγκες του βιβλίου - ορθολογικός, ετυμολογικός και ερμηνευτικός οδηγός της νέας ελληνικής.

Εν συνεχεία, και κατά το πρότυπο των διαγωνισμών, παρατίθενται ασκήσεις που ανταποκρίνονται σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας που θα συναντήσουν οι υποψήφιοι. Επιπρόσθετα, δίνονται στο τελευταίο μέρος των "Ασκήσεων" ορισμένα τεστ κατανόησης κι επεξεργασίας κειμένου που συμπληρώνουν το θεματολόγιο των προαναφερθείσων εξετάσεων.

Οι απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις καθώς και θέματα παρελθόντων ετών ολοκληρώνουν τα περιεχόμενα του ανά χείρας βιβλίου, συνιστώντας απαραίτητο απαραίτητο γνωστικό κόμβο στην προετοιμασία των υποψηφίων.

 

ISBN: 9789603333937


Κωδικός: 9789603333937
Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ  

ΕξαντλήθηκεPrint-icon SendToAFriend-icon 

Πραγματοποιήστε τις αγορές σας με κάρτες, γρήγορα & με ασφάλεια, μέσα από τo ασφαλές περιβάλλον των τραπεζών που συνεργαζόμαστε
banks4
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης