ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΦΙΛϟ
ΑΝΤΛΕΡ-ΟΛΣΕΝ, ΓΙΟΥΣΙ
ΑΝΤΛΕΡ-ΟΛΣΕΝ, ΓΙΟΥΣΙ

ΑΝΤΛΕΡ-ΟΛΣΕΝ, ΓΙΟΥΣΙ

 

Ο Γιούσι Άντλερ-Όλσεν γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη και εργάστηκε ως συντάκτης και εκδότης περιοδικού πριν ασχοληθεί µε τη συγγραφή.

Έχοντας σπουδάσει πολιτικές επιστήµες αλλά και κινηµατογράφο, σε συνδυασµό µε το γεγονός ότι µεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας του ήταν ψυχίατρος, ο Γιούσι Άντλερ-Όλσεν απέκτησε γνώσεις και εµπειρίες που του επέτρεψαν να γράψει για ποικίλα θέµατα, από περιπτώσεις ακραίων ψυχικών ασθενειών µέχρι διεθνείς συνωµοσίες.

Ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα µε τα Alfabethuχset (Το Σπίτι της Αλφαβήτας), Og hun takkede guderne (Ο Επικριτής του Λόχου) και Washington Dekretet (Το Διάταγµα της Ουάσινγκτον).


Τα βιβλία O Φύλακας των Χαµένων Υποθέσεων και Βεβήλωση, που κυκλοφορούν επίσης από τις Εκδόσεις Λιβάνη, είναι δύο από τα έργα του που εκτόξευσαν στα ύψη τη φήµη του, τόσο στη τανία όσο και στο εξωτερικό.

Ο συγγραφέας κατέχει το αναγνωρισµένου κύρους βραβείο Glass Key, που δίνεται κάθε χρόνο σε µια αστυνοµική νουβέλα Σκανδιναβού συγγραφέα, και το 2011 κέρδισε το Golden Laurels, την ύψιστη λογοτεχνική διάκριση της τανίας, που απονέµεται από τους Δανούς εµπόρους βιβλίου.  

TOP 5
BEST SELLERS
Copyright © 2012-2013 Σωκράτης Βιβλιοπωλείο | Προσωπικά δεδομένα | Όροι χρήσης